Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Πως να αποκτήσετε ψυχική ειρήνη

πολύτιμες συμβουλές
Βγάλτε από το μυαλό σας κάθε αβάσιμη υποψία και πικρία. Η διατήρηση αισθημάτων έχθρας και φθόνου είναι η κυριότερη αιτία της δυστυχίας ενός ανθρώπου.
Μη ζείτε στο παρελθόν. Μια νοσηρή συνεχής απασχόληση με τα λάθη και τις αποτυχίες του παρελθόντος οδηγούν σίγουρα στην κατάθλιψη.
Μη σπαταλάτε χρόνο και δυνάμεις προσπαθώντας να πολεμήσετε καταστάσεις που δεν μπορούν ν’ αλλάξουν. Συνεργαστείτε με τη ζωή αντί να προσπαθείτε να την αποφύγετε ή να την αλλάξετε όταν αυτό δεν είναι κατορθωτό.
Πιέστε τον εαυτό σας να αντιμετωπίσετε τα πράγματα ζώντας μέσα στην κοινωνία. Αντισταθείτε στον πειρασμό να αποσυρθείτε απ’ αυτήν και να γίνετε ένας ερημίτης σε περιόδους ψυχικής υπερέντασης.
Μην παίρνετε τα πράγματα πεσιμιστικά όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες. Δεχθείτε το γεγονός ότι κανένας δεν πορεύεται στη ζωή αυτή χωρίς κάποιες θλίψεις ή κακοτυχίες.
Καλλιεργήστε και αναπτύξτε τις αρετές: αγάπη, χιούμορ, συμπόνια και αφοσίωση, που είναι ένας παλιός δοκιμασμένος τρόπος ψυχικής ηρεμίας.
Μην προσδοκάτε πάρα πολλά από τον εαυτό σας. Όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα ανάμεσα στις προσδοκίες από τον εαυτό σας και τις πραγματικές σας ικανότητες ή δυνάμεις για να πραγματοποιήσετε τους σκοπούς που έχετε θέσει, αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν μέσα σας αισθήματα ανεπάρκειας και ανικανότητας.
Ανακαλύψτε κάτι ανώτερο από τον εαυτό σας στον οποίο να πιστεύετε. Οι εγωκεντρικοί και ατομιστές πετυχαίνουν πάντα μικρότερο βαθμό ευτυχίας στη ζωή τους.

4 σχόλια:

jerronymo είπε...

Συμφωνω σε μεγαλο βαθμο μαζι σου γιατι μετα απο ενα χρονο μεγαλων δυσκολιων καταφερα και τωρα ειμαι σχετικα ηρεμος μεσα μου.Και συνειδητοποιω οτι πανω κατω εκανα αυτα που αναφερεις...Ελπιζω να μην κολλαει σε σενα το "δασκαλε που διδασκες...":-)

Theogr ο κηπουρός είπε...

Ευχές πολλές από ♥ας
μαζί με άνθη τριανταφυλλιάς
αφήνω στο blog αυτό
τούτο τον γιορτινό καιρό
να είστε πάντοτε καλά
να ‘χετε αγάπη στην ♥
και θα τα λέμε από εδώ
και απ’ τον κήπο του Theo

Lambros είπε...

Καλημέρα Fairy !
Ήθελα να σου στείλω ένα σχόλιο στο άλλο blog που έχεις αλλά δεν έβρισκα τον τρόπο. Είμαι μόνος στο γραφείο και ειλικρινά σου μιλάω έχω συγκινηθεί πάρα πολυ. Δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιοι "άνθρωποι" στις ημέρες μας. Ντροπή, τίποτα άλλο ντροπή ...
Σου εύχομαι χρόνια πολλά και το καινούργιο έτος να σου προσφέρει απλόχερα όσα το προηγούμενο σου στέρησε ...

Fairy είπε...

Lampro mu gia oti dipote stelne mu sto e-mail mu some_greenf@yahoo.gr